Roy Cato Solend - Massasje & Healing
 
Thai massasje?
 
Thaimassasje er en eldgammel helhetlig behandlingsform som skal ha blitt oppfunnet av Buddha sin livlege Dr. Shivagarkompaj.
Formålet med Thaimassasje er å stimulere bevegelse av livsenergi gjennom energibaner og på den måten gi kropp og sinn en god balanse og velvære på alle plan. Massasjen er særdeles virkningsfull, men selve behandlingen kan være ubehagelig. Massøren lener seg på mottakerens kropp ved hjelp av hender, underarmer, albuer, knær og føtter til å søke faste trykk. Massasjen følger vanligvis Sen linjene på kroppen. En full Thai massasje økt varer vanligvis 1.5 timer eller mer.
Thaimassasje er et eksempel på de fire guddommelige tilstander av sinnet som buddhismen lærer i praksis: kjærlig godhet, empati, uendelig glede og balanse, og hensikten er å helbrede en person fysiskt, emosjonelt og åndelig.
Massøren starter alltid med en puja, en slags bønn for å sentrere seg om arbeidet, helbredelsen han skal utføre. Det er stor forskjell på en thaimassasje utført i en meditativ tilstand og en som er utført ikke i!
 
 
Abdominal Detox Chi Massasje (Chi Nei Tsang)?
 
CNT er en eldgammel Taoistisk form for rensende/avgiftende, energi givende mage og organ massasje. 
Spenninger, følelser, bekymringer og stress fra en dag, en mnd, et år samler seg i magen og blir sjeldent forløst. Disse spenningene kan føre til «knuter» på nerve, blod og lymfe systemet og gi redusert arbeidskapasitet i organene. Med CNT kan man løse opp i «knutene» og frigjøre spenninger, stress, bekymringer og fastlåste emosjoner.
 
 
Fordeler ved CNT og Thai massasje
 
 • Øker blod og lymfesirkulasjonen, reduserer hevelser.
 • Forbedrer muskelstyrke og effektivitet, fjerner toksiner, løser muskelspenninger, øker elastisiteten i sener og gjør de løsere
 • Stimulerer og forbedrer aktiviteten i nervesystemet
 • Gir avslapning og dypere og bedre pust
 • Øker elastisiteten i fordøyelseskanalen og gir økt magebevegelse, forebygger forstoppelse
 • Øker blodsirkulasjonen til huden, gjør huden glattere og kan også gjøre arr mindre
 • Letter kvinners menstruasjon, graviditet og overgangsalder
 • Gir støtte til restrukturering av skjelette og de muskulære strukturer
 • Forbedrer vitalitet og fleksibilitet
 • Fjerner hindringer og blokkeringer
 • Kan frigjøre gamle emosjoner
 • Et ”must” for idrettsfolk, dansere og ellers alle som ønsker å yte maksimalt med kroppen sin
 • Gjør godt for langvarige skader
 • Forbedrer arbeidskapasiteten til organene
 
 
 TOK SEN MASSASJE
 
Tok Sen betyr "fjerne spenning fra linjen" og er en eldgammel massasjeform fra nord Thailand. Det sies at den ble utviklet av munker for 5000 år siden. I Tok Sen bruker man en "hammer" og "meisel" og ved å "hamre" lett skaper vi vibrasjoner som virker dypt i muskler og fascia. Tok Sen blir brukt for å, frigjøre blokkert energi, frigjøre spenninger i muskulatur, forbedre sirkulasjon, stimulere nervene og fjerne spenninger.
 
 
 
Healing
 
Healere tar imot mennesker med alle typer problemer. Healing antas å stimulere menneskets naturlige helbredelsesprosesser og kan derved også bidra til helbredelse av spesifikke patologiske tilstander. Mange søker også til healere for å få mer energi og overskudd, bedre livskvalitet, mer kontakt med følelser, og som støtte i personlig utvikling. Her er ingen klar grense mellom kropp og sjel, de anses som aspekter av en integrert helhet og i gjensidig påvirkning. Mange opplever at healing bringer frem emosjonelle reaksjoner, kan forløse minner og gi økt erkjennelse eller innsikt i subjektive livsforhold. Denne renselsen kommer parallelt med en ny balanse i energisystemet. En slik «ny læring» og integrering kan skje både bevisst og ubevisst. Under healing kan klienten oppleve varme, kulde, energistrømninger, spontane bevegelser i kroppen og kontakt med følelser og minner. Enkelte blir svært avslappet og tung i kroppen under og etter en slik behandling, andre blir full av energi og vitalitet. Noen får en kortvarig forverring av symptomene like etter behandlingen. Dette er en positiv og naturlig respons som viser at personens egne helbredelsesprosesser er virksomme. Man trenger ikke tro på healing for at healing skal hjelpe, men erfaringsmessig virker det som om mennesker som er generelt åpne som personer også er mer åpne for virkning av healing. Det samme gjelder barn og dyr.